zondag 17 juni 2012

Dutch 18ft Skiff Grand Prix, 1-3 juli 2012

Zeeland heeft de primeur met 1e Nederlandse 18foot Skiff Grand Prix

“Formule 1 zeilen in Bruinisse”

De snelste mono-hull klasse ter wereld komt eindelijk naar Nederland. Van 1 tot 3 juli komen internationale 18foot (18ft) Skiff zeilteams naar Bruinisse om op het Grevelingenmeer te zeilen. Het is spectaculair, waanzinnig snel en een prachtig schouwspel om naar te kijken. Ook zonder kennis van zeilen.

De boot
De 18ft skiff is een echte “speed machine”. De boot is gemaakt van exotische –licht gewicht- materialen gecombineerd met moderne technologieën. Gecombineerd maakt dit de 18ft skiff een geavanceerde race machine. Topsnelheden van 50km p/u zijn geen uitzondering, enkel aangedreven door wind- en spier-kracht. Elke boot is uitgerust met een zeiloppervlak van ruim 120m2 en wegen ongeveer 150KG.

De (internationale) deelnemers hebben drie dagen voor de boeg met veel wedstrijden. Bezoekers zijn meer dan welkom rondom de regatta-area op de Grevelingen om deze spectaculaire boten aan te moedigen. Locatie: Jachthaven Bruinisse

De wedstrijden zijn goed te volgen vanaf het startschip dat toegankelijk is voor bezoekers. Er zal een pontje regelmatig vanaf Jachthaven Bruinisse op-en-neer varen. De zone waar de wedstrijden gevaren worden, zal duidelijk aangegeven zijn. Het is goed mogelijk om met uw eigen boot, langs de grenzen van het wedstrijdgebied voor anker te gaan om het spectakel van dichtbij mee te maken.

Meer info op de nederlandse website: 18footer.nl of één van de NL-teams: teampandion.com