zondag 3 juni 2012

Tip voor motorjachten: Bruinvissen tellen op 23/24 juni 2012

Laatste nieuws: vanwege de harde wind is het Bruinvis tellen verplaatst naar het weekend van 23/24 juni. En daar hebben zich al voldoende schippers voor aangemeld.

Stichting Rugvin organiseert met steun van het Nationale Park Oosterschelde de vierde bruinvistelling aldaar. Doel van de telling is om na te gaan of het aantal bruinvissen toe of afneemt. De telling gebeurt vanaf een negental boten die vanaf de Oosterscheldekering parallel aan elkaar naar het oosten varen.
We richten ons nu op zaterdag 9 juni. Bij minder goed weer, te harde wind (Bft >2) wordt de tocht verzet of naar 10 juni, 23 of 24 juni.

We komen echter nog boten te kort. Beschik je over een boot en heb je tijd om mee te varen neem dan contact op met Roger van der Veken (06 – 41246079) of stuur een mail naar rugvin@planet.nl

De stichting zoekt motorboten die 6 knopen kruissnelheid kunnen aanhouden, onder de Zeelandbrug door kunnen varen en GPS aan boord hebben.