maandag 6 mei 2013

Zomeravondwedstrijden in mei en juni bij onze overburen

Zeilwedstijd.
WSV Herkingen organiseert in mei en juni woensdagavond wedstrijdjes, met de start bij de Mosselplaat. De zomeravondserie levert al jaren een deelnemersveld op van 15 boten of meer. De wedstrijdjes staan ook open voor leden van onze club. 

De organisatie volgt de succesvolle aanpak van de afgelopen jaren:
Palaver om 19.00u. bij het havenkantoor van Herkingen.
Start 19.45u in de buurt van de Mosselplaat, bij de haveningang van Herkingen.
Het startschip bepaalt op basis van de omstandigheden per boot hoeveel rondjes er gevaren worden. Bij elke doorkomst wordt de tijd genoteerd. Het startschip kan beslissen dat de wedstrijd vanwege wegvallende wind afbreken, ook wanneer er nog boten aan het varen/drijven zijn. Voor die boten wordt dan de gemiddelde rondetijd op basis van de laatste doorkomst gebruikt
De uitslag wordt gemaakt op basis van gemiddelde rondetijd en de SW factor. Gedurende het seizoen worden SW factoren niet aangepast. Het advies is om je boot in te schrijven inclusief alle zeilen je eventueel zou willen gebruiken, en daarbij niet al te zeer te letten op de rating. We hebben immers vaak licht weer, en het varen is bij deze reeks toch echt belangrijker dan de uitslag.
Kort nadat het startschip de haven in vaart is er een gezellige bijeenkomst in de tent met een uitslag en een dagprijs(je). Het gaat er vooral om dat we op leuke wijze een potje varen en na afloop gezellig wat na kletsen.

Inschrijven kan on-line via de site van wsv Herkingen (daar staan ook de wedstrijdbepalingen, baanbeschrijvingen, etc.): http://www.wsv-herkingen.nl/zeilwedstrijden.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten