maandag 9 juni 2014

Midzomernachttocht, zaterdag 21 juni 2014, 19:00u

Op zaterdag 21 juni 2014 organiseert wsv Jachthaven Bruinisse een Midzomernachttocht. Op de langste dag van het jaar varen we de zonsondergang tegemoet om vervolgens, in konvooi in het donker terug te keren naar Jachthaven Bruinisse.

Aan het begin van de avond is er een gevarieerd buffet in het clubhuis onder het motto: 'Koken voor elkaar'. Iedere boot die mee doet, kookt iets lekkers voor het aantal personen dat aan boord is. Dat neem je mee naar het clubhuis. Het is de bedoeling dat de andere deelnemers daar van kunnen proeven. Iedereen mag mee doen, als je maar genoeg eten mee brengt. Barbecue kan ook, als je maar zelf een barbecue, kolen en ingredienten mee neemt. Er is wel een uitdaging. Er is geen keuken in het clubhuis en slechts één klein magnetron-oventje. Dus: maak alles aan boord klaar en neem het mee naar het clubhuis. Het wordt echt leuk als iedereen precies om 19:00u arriveert, want dan hebben we één groot, gevarieerd warm buffet.
Let op: hou bij het eten rekening met de hoeveelheid alcohol. Er moet nog wel gevaren worden. Het is in het verleden altijd goed gegaan en dat willen we graag zo houden.

De verlichting van de betonning op de Grevelingen is door bezuinigingen tot het absolute minimum beperkt. Daarom varen we de nachttocht in konvooi. Dat wil zeggen: degene die vooraan vaart en uit loopt op het konvooi, draait rustig om, vaart ruim om het konvooi heen en sluit achteraan. Zo blijft de groep bij elkaar. Indien mogelijk wordt er gezeild. Bij te veel of te weinig vind, varen we op de motor. Het is het mooiste als de nachttocht in totale stilte wordt gevaren.
Tip: het kan handig zijn om een zaklamp aan boord te hebben. Er zijn mensen die in het donker hun eigen box niet kunnen vinden....

Programma:
19:00u. Aanvang 'Koken voor Elkaar' buffet in het clubhuis
20:30u. Opruimen en naar de boten
21:00u. Trossen los en vertrek vanuit Jachthaven Bruinisse
23:00u. Omdraaien en formatie konvooi
+/- 01:00u. Iedereen terug in de haven

Deelname is gratis. Drankjes in het clubhuis zijn voor eigen rekening.
In verband met de inkoop voor de bar, etc., is het wel handig als je van tevoren aangeeft of je mee wilt doen en moet hoeveel personen. Stuur zo snel mogelijk (uiterlijk woensdag 18 juni) een email naar yachtclub@wsvjachthavenbruinisse.nl.