maandag 1 september 2014

Bart's Bash, the largest sailing event in the world, venue Grevelingen, Sunday 21 September 2014

Bart's Bash is een wereldwijd zeilevenement ter nagedachtenis aan Andrew Simpson, de professionele zeiler die vorig jaar is overleden tijdens de trainingen voor de America's Cup. Het is de bedoeling dat, verspreid over de hele wereld, op 21 september 2014 zoveel mogelijk mensen deelnemen aan een zeilwedstrijd en daarmee in het Guinness Book of World Records te komen.

wsv Jachthaven Bruinisse organiseert op zondag 21 september een wedstrijd als onderdeel van Bart's Bash. Deze wedstrijd telt mee voor het clubkampioenschap 2014. Maar iedereen mag mee doen. Ook open boten. Indien nodig maken we meerdere klassen, maar het is niet de bedoeling om er in Bruinisse een massaal, grootschalig zeilwedstrijdevenement van te maken.

De wedstrijd is primair bedoeld om geld in te zamelen voor de Andrew Simpson Sailing Foundation met als doel het leven van jonge kinderen te veranderen via de zeilsport.

Programma zondag 21 september 2014:
11:00u. Verzamelen in het clubhuis en aanmelden schippers.
11:15u. Palaver (met uitleg startprocedure, te varen baan, etc.)
+/- 12:30u. Start in de buurt van de jachthaven
+/- 15:30u. Finish laatste boot
16:00u. Borrel en prijsuitreiking in het clubhuis

Zoals gebruikelijk varen we volgens het SW-handicap systeem, zodat snelle en minder snelle boten op een eenvoudige manier met elkaar vergelijkbaar gemaakt kunnen worden en toch een leuke wedstrijd kunnen varen. We maken gebruik van de SW-factoren van 2014. Daarom hebben we bij inschrijving van elke deelnemer de volgende gegevens nodig:

Naam schipper:
Naam schip:
Merk/Type/klasse boot:
Gebruik Spinnaker (ja/nee):

Alléén van deelnemers die nog niet eerder hebben meegevaren bij wsv Jachthaven Bruinisse, of als er gegevens gewijzigd zijn, ook graag vermelden:
Zeilnummer (indien aanwezig):
Klapschroef (ja/nee):
Boegschroef (ja/nee):
Gebruik speciale voorzeilen (asymmetrische spi, gennaker, etc.) (ja/nee):
Gebruik gennaker op vaste boom (ja/nee):
Zeildoek anders dan dacron, polyester of nylon (ja/nee):
Rolgrootzeil (ja/nee):

Inschrijven: Stuur een email met bovenstaande gegevens naar Marc via info@wsvjachthavenbruinisse.nl

Kosten voor deelname aan de wedstrijd is gratis. We vragen wel aan de deelnemers om een donatie aan de Andrew Simpson Sailing Foundation. Dat kan door een donatie op Bart's Bash, of op het clubhuis van onze vereniging. Dan zorgen wij dat het bedrag op de dag van de wedstrijd wordt gedoneerd.