Mossel Cup

In het voorjaar is bij WSV Jachthaven Bruinisse het idee ontstaan om een laagdrempelig event te organiseren met de bedoeling om op een gezellige manier toch een wedstrijd te kunnen houden zonder dat daarbij absolute snelheid, gedoe aan de startlijn enz aan de orde zijn. Op die manier kunnen ook niet-wedstrijdzeilers deelnemen en blijft er toch een competitie-element, met een “twist” weliswaar waarbij het gaat om als team van boten te winnen en niet als individuele boot.
We zien dit event dan ook in samenwerking met de rond de mosselbank gesitueerde havens/watersportverenigingen.
Na de (windloze) 40 mijl van Bru hebben de 4 volgende partijen zich akkoord verklaard om zaterdag 7 september mee te werken aan de eerste MOSSEL CUP race! Een race rond de mosselbank met start en finish voor de haven van Bruinisse.

Deelnemende havens:
• WSV Jachthaven Bruinisse
• WSV Herkingen
• Herkingen Marina
• WSV Bruinisse

Met de hulp van onze sponsor ELD zal WSV Jachthaven Bruinisse de organisatie van de eerste MOSSEL CUP op zich nemen. Voor de volgende jaren volgt een roterend systeem, zodat we de lasten en lusten van de organisatie over de jaren wat verdelen.
Het is de bedoeling om per vereniging minstens 5 boten te hebben en rond 14u te starten; geen groepsstart (laagdrempelig moet het zijn zoals gezegd), wel één voor één starten met voorgecalculeerde starttijden op basis van een handicap (SW systeem). Er worden punten uitgereikt Voor de eerste, middelste en laatste plaatsen. De vereniging die de meeste punten bij elkaar zeilt wint de eerst cup zijnde de ELD MOSSEL CUP 2019!

Er zal dus vooral tactisch gevaren moeten worden. Te gepaste tijde komen we nog met een cijfervoorbeeld en verdere detaillering zodat per vereniging vooraf de taktiek goed doorgesproken kan worden.
Na de wedstrijd wordt er door de WSV Jachthaven Bruinisse op hun terrein een BBQ georganiseerd.

Het inschrijvingsgeld bedraagt 50 € per boot (incl BBQ voor 2 personen), extra personen kunnen inschijven aan 20 € pp.

Met dit bericht willen we jullie eerst en vooral inlichten en tevens vragen om jullie interesse om aan deze dag deel te nemen voor 10 Juli via info@wsvjachthavenbruinisse.nl aan ons te bevestigen.

Reserveer dan dus ook zaterdag 7 september in de agenda.
Wij hebben er alvast zin in, jullie toch ook!

Organsiatie ELD MOSSEL CUP 2019